Type Here to Get Search Results !

100% Correct Answers: Enhancing soft skills and personality Assignment 04

 The course aims to cause an enhanced awareness about the significance of soft skills in professional and inter-personal communications and facilitate an all-round development of personality. Hard or technical skills help securing a basic position in one's life and career. But only soft skills can ensure a person retain it, climb further, reach a pinnacle, achieve excellence, and derive fulfilment and supreme joy. Soft skills comprise pleasant and appealing personality traits as self-confidence, positive attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and effective communication skills. The focus of this course is on interpersonal and management skills. It has been approved for "Faculty Development Programme" by AICTE.


Enhancing soft skills and personality
Enhancing soft skills and personality Assignment 04 Answers



INTENDED AUDIENCE: Students, Teachers, Professionals, Trainers, Leaders, Employers

PREREQUISITES: No prerequisite is required. Background knowledge of MOOC Course on "Developing Soft Skills and Personality" is preferred. "Developing Soft Skills and Personality" course was also recognized as FDP during Aug-Oct'18 Period.

INDUSTRY SUPPORT: All industry/companies/organisations will recognize and value this course and recommend this for their employees and trainee programs




Prof. T. Ravichandran


IIT KanpurDr. T. RAVICHANDRAN is presently a Professor of English in the Department of Humanities and Social Sciences at the Indian Institute of Technology Kanpur, Uttar Pradesh, India. He has written about fifty research articles/book chapters, supervised six doctoral theses, edited a special issue on Cyberpunk Literature for the Creative Forum Journal, and published a book on Postmodern Identity. He is a recipient of the Fulbright-Nehru Academic and Professional Excellence Fellowship (2014-15) for his research/teaching at Duke University, North Carolina, USA. He is honored with Champa Devi Gangwal Chair Professorship at IIT Kanpur. In his distinguished twenty-five years of teaching career, he has taught various courses in English Language and Literature. His NPTEL Video and Web courses on Communication Skills are well-acclaimed nationally and internationally. His NPTEL MOOC on Developing Soft Skills and Personality became hugely popular and well-received by about fifteen thousand participants from India and abroad.



Enhancing soft skills and personality (Course Type, Level, Layout)


1) Elective

2) Undergraduate/Postgraduate

Week 1 :

Highlights of Developing Soft Skills and Personality Course-1-24
Highlights of Developing Soft Skills and Personality Course-25-48
Definitions and Types of Mindset
Learning Mindsets
Secrets of Developing Growth Mindsets

Week 2 :

Importance of Time and Understanding Perceptions of Time
Using Time Efficiently
Understanding Procrastination
Overcoming Procrastination
Don’t Say “Yes” to Make Others Happy!

Week 3 :

Types of People
How to Say “No”
Controlling Anger
Gaining Power from Positive Thinking-1
Gaining Power from Positive Thinking-2

Week 4 :

What Makes Others Dislike You?
What Makes Others Like You?-1
What Makes Others Like You?-2
Being Attractive-1
Being Attractive-2

Week 5 :

Common Errors-1
Common Errors-2
Common Errors-3
Common Errors-4
Common Errors-5

Week 6 :

Humour in Communication
Humour in the Workplace
Function of Humour in the Workplace
Money and Personality
Managing Money

Week 7 :

Health and Personality
Managing Health-1: Importance of Exercise
Managing Health-2: Diet and Sleep
Love and Personality
Managing Love

Week 8 :

Ethics and Etiquette
Business Etiquette
Managing Mind and Memory
Improving Memory
Care for Environment
Highlights of the Course

BOOKS AND REFERENCES

Dorch, Patricia. What Are Soft Skills? New York:Execu Dress Publisher, 2013.
Kamin, Maxine. Soft Skills Revolution: A Guide for Connecting with Compassion for Trainers,Teams, and Leaders. Washington, DC: Pfeiffer &Company, 2013.
Klaus, Peggy, Jane Rohman & Molly Hamaker.The Hard Truth about Soft Skills. London:HarperCollins E-books, 2007.
Petes S. J., Francis. Soft Skills and ProfessionalCommunication. New Delhi: Tata McGraw-HillEducation, 2011.
Stein, Steven J. & Howard E. Book. The EQ Edge: Emotional Intelligence and Your Success.Canada: Wiley & Sons, 2006.

CERTIFICATE

The course is free to enroll and learn from. But if you want a certificate, you have to register and write the proctored exam conducted by us in person at any of the designated exam centres.
The exam is optional for a fee of Rs 1000/- (Rupees one thousand only).
Date and Time of Exams: 24 April 2022 Morning session 9am to 12 noon; Afternoon Session 2pm to 5pm.
Registration url: Announcements will be made when the registration form is open for registrations.
The online registration form has to be filled and the certification exam fee needs to be paid. More details will be made available when the exam registration form is published. If there are any changes, it will be mentioned then.
Please check the form for more details on the cities where the exams will be held, the conditions you agree to when you fill the form etc.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of average of best 6 assignments out of the total 8 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.


Our Social Media 🥰👇❤️😍


• ShareChat: Click Here 


• YouTube: Click Here


• Twitter: Click Here


• Telegram: Click Here


• Instagram: Click Here


• Facebook: Click Here


• Koo: Click Here


• Free Courses and Jobs (Whatsapp): Click Here


• Daily Tamil Newspaper (Whatsapp): Click Here


• Daily Tamil News (Whatsapp Group 1): Click Here


• தமிழ் செய்திகள் (Whatsapp Group 2): Click Here


• Tamil News (Whatsapp Group 3): Click Here



Enhancing soft skills and personality Assignment 04 Answers


1) What are the dislikeable traits of an employer?

Stealing credits of the works of an employee
Behaving dominant and arrogant to the employee
Appreciating the employee for his/her hard work
Keep nagging the employee about the deadlines and pending works
Embarrassing the employee in front of others
Manipulating and using the employee's car for personal benefit
Making false promises of promotion

Answer:- a, b, d, e, g

2) What are the activities associated with mindfulness?

Doing meditation everyday
Maintaining a daily gratitude journal
Using a mobile phone while watching television
Focusing on the food while chewing
Focusing on one task at a time
Worrying about the future and pondering on the past
Listening to your favourite song mindlessly

Answer: a, e

3) One can become spiritually attractive by:

Always thinking about the future goals and being mindless
Learning to live in the present moment
Making others realise the presence of higher levels of aspirations
Attempting to make deeper connection with others
Being an extremely religious person
Madly following religious rituals, codes and dogmas
Going to gym seven days a week

Answer: b, d

4) What are the traits that assert strong character?

Not being temperamental
Being bold
Being arrogant and dominating
Being down to earth
Being punctual
Respecting others' freedom in a relationship
Being secular and respecting everyone

Answer: a, d, e, f, g

5) What are the personal hygiene habits for social/business/private gathering?

Opting for a trendy and unruly haircut
Bathing before attending the gathering
Ignoring the bad odour of your mouth
Wearing clean clothes
Using mild and good smelling deodorant
Keeping nails uncut and unclean
Wearing dirty and bad-smelling clothing

Answer: b, d, e

6) What are the qualities/things money cannot buy?

Respect
Reliable and a safe bike
Tasty food
Loyalty
Inner peace
A beautiful house
Genuine love

Answer:- a, d, e, g

7) What does the story of hunchback tell us?

The evil you do remains with you
Hunchbacks can only be beggars
The good you do comes back to you
Poison the beggars who are regular to your home
Get angry at ungrateful people
Run away from home if you quarrel with parent
Feed only burnt-bread to beggars

Answer: a, c


8) What are the Socrates' principles to avoid gossiping?

Enquire for the proof of its truth
Encourage imagination and exaggeration in narration
Ask whether the information is good
Check whether it is useful to anyone
Hide from the person who spreads gossip
Listen to gossips mindlessly and forget them
Be rude to the gossiper and shame him/her in public

Answer: a, c, d


9) If you are given a chance to console and cheer up a disheartened person, how would you approach him/her?

You will speak softly, maintaining eye contact throughout the conversation
You will choose words that are sweet, polite, and encouraging
You will pay less attention to what he/she says and try to impose your opinions
You will judge him/her based on the story/struggle he/she is going through
You will be arrogant and try to be dominant to show that you know everything
You will try to be humorous and make the environment more comfortable
You will be confused and indecisive about your suggestion to him/her

Answer: a, b, f


10) How can one develop physically attractable traits?

Maintaining a healthy sleep schedule
Imitating the dressing-style of one's idol
Focusing on the attention and comments from peer group
Walking elegantly
Using expensive perfumes
Sticking to conventional beauty standards
Eating a healthy and balanced diet

Answer: a, d, g

11) Find the missing word in the sentence: Richard Bach said, "If you love someone ______. If they ______ they are yours, if they don't _________."

propose them, accept you, look for someone else
stay away, come to you, they don't like you
take them to movies, like the movie, take them to another movie
set them free, come back, they never were
be possessive, are okay with that, then change your habits
approach them, accept you, leave them

Answer: d

12) According to Emerson, "imitation is _______."

necessary
suicide
the first step to success
admirable
attractive
life

Answer: b

13) Which of the following is NOT a pleasant social etiquette?

Eating nosily in a restaurant
Not being pompous in terms of ordering food
Being humble despite possessing riches
Giving personal space to fellow passengers on the train
Wearing good and neat clothes to a college reunion
Communicating in common language of the occasion

Answer: a

14) Choose the WRONG statement about "attractiveness" :

Attractiveness means pleasing to the eye or mind especially through beauty or charm
Attractiveness is having power to arouse interest
Attractiveness also indicates the ability to draw or pull
The three levels of attraction are physical, emotional and heroic behaviour
Apple fell on Newton's head due to the attractive force of gravity
Using a repulsive gesture to seek attention

Answer: d


15) What is NOT an emotionally attractive trait?

Ability to connect with life partner's innermost feelings
Forgetting to wish your best friend on his/her birthday
Valuing your skill, intelligence, and achievements
Demonstrating self-reliance and self-care in times of loneliness
Performing in a natural and self-contained manner in the workplace
Being genuine and honest

Answer:- b

16) People who are genuinely attractive will not ________.

go to the gym adequately
try hard to impress others
ask for others' names if forgotten
impersonate others' behavioural traits
speak politely
care for other's opinion

Answer: d


17) On behalf of receiving help, retuning that food deed randomly to someone else is called as:

Repaying the debt
Hawthorne effect
Pay it forward
Zeigarnik effect
Pay it around
Pay Pal principle

Answer: c


18) What is a harmful trait in a workplace?

Being a trustworthy employer
Showing respect and regard to all colleagues
Giving incentives only to the favourite employees
Giving bonus to hard-working staff
Appreciating and recognising staff for their good work
Rewarding punctuality and sincerity

Answer: c

19) In order to create trust and belongingness in a group:

Acquire respect, trust and loyalty
Be egoistic and critical about others
Make an emotional blackmail by telling the plight of our life
Gossip and backbite the people of your group whom you don't like
Ridicule the fellow members of the group for not trusting you
Crack sarcastic joke about teammates

Answer: a


READ MORE: 100% Correct Answers: Enhancing Soft Skills And Personality (NPTEL)


20) According to psychologists, people likely to notice ______ of others first.

the face
the feet
the hair
the eyes
the hands
the shoulders

Answer:- b

21) One must always expect favours when helping others.

True
False

Answer: b

22) Money can buy knowledge but cannot buy book.

True
False

Answer: b

23) For a happy and stable relationship, it is important to keep our partners under control.
True
False

Answer: b

24) Aristotle created the "Triple Filter Test" to avoid gossiping.

Ture
False

Answer: b

25) Human beings are "solitary animals."
True
False

Answer: b

For More Details Click Here 👇👇👇


 








Post a Comment

0 Comments

Below Post Ad

close